ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
06-03-2020

Σύλλογος Φίλων Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου

Εκατοντάδες γυναίκες ενημερώθηκαν και υποβλήθηκαν σε δωρεάν εξετάσεις στη δράση του Συλλόγου Φίλων Μ/Γ Κλινικής του Αρεταίειου νοσοκομείου

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία η προσέλευση και το ενδιαφέρον των γυναικών στην πρώτη μεγάλη δράση με θέμα «Δίπλα στη γυναίκα», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου νοσοκομείου, την Παρασκευή 6 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. 

Συνολικά, περισσότερες από 3.000 γυναίκες ενημερώθηκαν για τη σημασία των προληπτικών εξετάσεων, για το τεστ ΠΑΠ, την ψηλάφηση μαστού, αλλά και για τον εμβολιασμό για τον HPV. Περισσότερες από 250 γυναίκες υποβλήθηκαν δωρεάν και χωρίς ραντεβού σε τεστ ΠΑΠ, τεστ για τον HPV και ψηλάφηση μαστού. Επίσης, σε περισσότερες από 200 γυναίκες έγινε συνταγογράφηση του εμβολίου HPV και εμβολιασμός, ενώ δεκάδες ακόμη γυναίκες προωθήθηκαν στα ιατρεία του Δήμου Αθηναίων για αντίστοιχες εξετάσεις, που θα πραγματοποιηθούν από τις 9 έως τις 13 Μαρτίου.

«Το σημαντικό είναι πως οι γυναίκες που πέρασαν από το Αρεταείο είχαν τη δυνατότητα να μπουν μέσα και εξεταστούν αμέσως, χάρη στον εξαιρετικό συντονισμό των Ιατρών της Β’ Πανεπιστημιακής Γυναικολογικής και Μαιευτικής Κλινική του Αρεταίειου νοσοκομείου. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε σήμερα σε όλες τις γυναίκες είναι πως «η πρόληψη σώζει ζωές» και η εξέταση είναι ένα απλό, αλλά ταυτόχρονα πολύτιμο δώρο που μπορούν να κάνουν στον εαυτό τους», τόνισε η πρόεδρος του Σύλλογος Φίλων Μ/Γ Κλινικής του Αρεταίειου νοσοκομείου, κα Πόπη Καλαϊτζή.

«Η δράση αυτή είχε στόχο να ενημερώσει τις γυναίκες πάνω σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την υγεία τους, όπως είναι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο καρκίνος του μαστού, ο ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος που οφείλει κάθε γυναίκα να κάνει», επεσήμανε ο Καθηγητής Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, κ. Νικόλαος Βλάχος. 

Τις θερμές ευχαριστίες του εκφράζει ο Σύλλογος Φίλων Μ/Γ Κλινικής του Αρεταίειου νοσοκομείου στο Δήμο Αθηναίων, αλλά και στους υποστηρικτές της δράσης: την εταιρεία Medela, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο για τους εθελοντές και τα Κυτταρολογικά Εργαστήρια Ανδρέας Λαΐνης για την χορηγία των τεστ ΠΑΠ. 

O Σύλλογος Φίλων Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου νοσοκομείου συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στη γυναίκα, οργανώνοντας ήδη τις επόμενες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Σύλλογο Φίλων Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταιείου Νοσοκομείου και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του στο Facebook.