ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Δίπλα στη γυναίκα που θηλάζει – Πρόγραμμα δράσεων

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δίπλα στη γυναίκα που θηλάζει: Πρόγραμμα δράσεων του Συλλόγου Φίλων Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου για τον θηλασμό

Με ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα δράσεων ο Σύλλογος Φίλων Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου συμμετέχει στον Μήνα Προώθησης του Μητρικού Θηλασμού. 

Χθες, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, η Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου παρέλαβε 30 πολυθρόνες θηλασμού και υποπόδια, δωρεά της εταιρείας επίπλων Mexil – Σαρηκεχαγιάς. Η συγκεκριμένη δωρεά έγινε μέσω του Συλλόγου Φίλων, με γνώμονα τη βελτίωση της παραμονής των νέων μητέρων στο Μαιευτήριο, που θα μπορούν πλέον να θηλάζουν με άνεση.  

Tην Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Μητρικός θηλασμός και εγκυμοσύνη στην εποχή του COVID -19», που διοργάνωσε ο Σύλλογος. 

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κα Βάνα Παπαευαγγέλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ, Διευθύντρια Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, η οποία μοιράστηκε με τις φίλες και τους φίλους του Συλλόγου τις γνώσεις της και έλυσε τις απορίες τους σχετικά με τον μητρικό θηλασμό την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού. «Μία γυναίκα με ήπια λοίμωξη Covid-19 μπορεί να θηλάσει το μωράκι της, πάντα φυσικά με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως είναι η ορθή χρήση μάσκας και η υγιεινή των χεριών», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κα Παπαευαγγέλου. 

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Βλάχος, Καθηγητής Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στο ΕΚΠ, Διευθυντής Μ/Γ Κλινικής του Αρεταίειου  Νοσοκομείου τοποθετήθηκε σχετικά με την ανησυχία που έχουν ορισμένες μέλλουσες μητέρες τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας. «Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα δεδομένα, φαίνεται πως ο συγκεκριμένος τύπος κορωνοϊού δεν επηρεάζει ιδιαίτερα την εγκυμοσύνη. Εμείς ως γιατροί θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε στην Ελλάδα να δημιουργηθούν οικογένειες και να γεννηθούν παιδιά με την περισσότερη ασφάλεια και προστασία», τόνισε ο κ. Βλάχος. 

Η κα Πόπη Καλαϊτζή, Ιατρός και πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου επισήμανε πως μέσα από τέτοιες δράσεις και συζητήσεις ο Σύλλογος επιδιώκει να βρίσκεται δίπλα στην κάθε γυναίκα και να την στηρίζει. «Την περίοδο αυτή που όλη η Ελλάδα έχει γίνει γκρι εμείς εστιάζουμε στο χρώμα που δίνει η ζωή με τον ερχομό ενός παιδιού, με την όμορφη  περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Βρισκόμαστε δίπλα σε όλες τις γυναίκες και ειδικά τον Νοέμβριο με μία σειρά δράσεων θα είμαστε δίπλα στις μανούλες που θηλάζουν», ανέφερε η κα Καλαϊτζή.

Τη συζήτηση συντόνισε η κα Ζέτα Δούκα, ηθοποιός και πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΑΝΑΣΑ», η οποία εξέφρασε τη χαρά της για τη συμμετοχή της σε αυτή τη συζήτηση. Τόνισε δε πως τόσο η εγκυμοσύνη όσο και ο θηλασμός απασχολούν ιδιαίτερα τις γυναίκες, ειδικά την περίοδο αυτή. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την διαδικτυακή συζήτηση «Μητρικός θηλασμός και εγκυμοσύνη στην εποχή του COVID -19» στο Facebook, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.facebook.com/friendsofaretaieio/videos/1823428114470807

Οι δράσεις του Συλλόγου Φίλων Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου για τον μητρικό θηλασμό συνεχίζονται όλο το μήνα Νοέμβριο. Ξεκινά πρόγραμμα mentoring για νέες μητέρες σε συνεργασία με την Μαία και Προϊσταμένη, Ράνια Νικολοπουλου. Την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου ο Σύλλογος Φίλων θα συμμετέχει σε πρόγραμμα υποστήριξης μαμάδων στα δημοτικά Ιατρεία του Δ. Αθηναίων. Στις 25 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο διαδικτυακών προγεννητικών μαθημάτων της Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου και του Συλλόγου Φίλων, θα πραγματοποιηθεί μάθημα για την μητρικό θηλασμό.

Για να παραμείνετε ενημερωμένοι για τις δράσεις του Συλλόγου Φίλων Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου μπορείτε να επισκέπτεστε τις σελίδες του σε Facebook και Instagram.