Διαδικτυακά Προγεννητικά Μαθήματα | Δ’ Κύκλος

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Μετά από τρεις επιτυχημένους κύκλος, ξεκινά την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 και ώρα 19:00 ο επόμενος κύκλος προγεννητικών μαθημάτων σε συνεργασία του Συλλόγου Φίλων Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταιείου Νοσοκομείου και της Κλινικής, στο πλαίσιο των δράσεων «Δίπλα στη Γυναίκα».

Τα Προγεννητικά μαθήματα γίνονται σε τακτική βάση (δωρεάν) στο Αρεταίειο Νοσοκομείο από την Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή κ. Νίκου Βλάχου, και τη συμμετοχή εξαίρετων μελών και συνεργατών της Κλινικής. Με τη συνεργασία αυτή και την ένταξή τους στην δράση «Δίπλα στη Γυναίκα» του  Συλλόγου Φίλων Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου, τα μαθήματα γίνονται πλέον διαδικτυακά, έτσι ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν από έγκυρη επιστημονική γνώση έγκυες και νέες μητέρες.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες θα απαντούν στις ερωτήσεις και θα επιχειρούν να συμβάλλουν στην ιδιαίτερα ευαίσθητη καθημερινότητα που συνοδεύει την εγκυμοσύνη, τη μητρότητα ή και την πατρότητα.

Οι ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα: https://forms.gle/HEzXBpLgFi6eAcVK9

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου, κα Πόπη Καλαϊτζή «Ήδη από τον πρώτο κύκλο προγεννητικών μαθημάτων, η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον μας ενθάρρυναν να συνεχίσουμε και να συστηματοποιήσουμε την προσπάθειά μας. Αντιλαμβανόμενη την πληθώρα ερωτημάτων που εξακολουθούν να ταλανίζουν τις μέλλουσες και νέες μητέρες, ειδικά την περίοδο αυτή της πανδημίας, όλη η ομάδα του Συλλόγου συνεχίζει να εργάζεται εθελοντικά με στόχο να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα. Με σύμμαχο την τεχνολογία μηδενίζουμε τις αποστάσεις και συναντιόμαστε με γυναίκες και άνδρες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να λύσουμε απορίες, συμβάλλοντας στην κάλυψη της ανάγκης ουσιαστικής και επιστημονικής ενημέρωσης για πολύ σημαντικά ζητήματα».

Πρόγραμμα μαθημάτων:

09/06/2021 Εγκυμοσύνη-Βασικές γνώσεις και αλλαγές –Συμβουλευτική

Π. Καλαϊτζή – Ιατρός, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου

Χρ. Τεγοπούλου – Μαία, Προϊσταμένη

16/06/2021 Ενδείξεις Καισαρικής  τομής-Επεμβατικός τοκετός

Μ. Ελευθεριάδης – Επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής/Γυναικολογίας-Εμβρυομητικής Ιατρικής

23/06/2021 Η αξία του Φυσιολογικού τοκετού

Ρ. Νικολοπούλου – Μαία, Τομεάρχης

Β. Δρεπανού – Μαία, Προϊσταμένη

30/06/2021 Ο πόνος του τοκετού – Μέθοδοι αντιμετώπισης

Α. Μελεμενή – Αναπληρώτρια καθηγήτρια Αναισθησιολογίας-DESA

07/07/2021 Νευρομυική χαλάρωση-Αναπνοές

Ρ. Νικολοπούλου – Μαία, Τομεάρχης

Ε. Αδαμοπούλου – Μαία

14/07/2021 Θηλασμός-Οφέλη μητρικού θηλασμού

Κ. Συγγέλου, MD, PhD  Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος, Πανεπιστημιακή Υπότροφος Β’ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ

21/07/2021 Θηλασμός-Συμβουλευτική για εγκατάσταση και διατήρηση γαλακτοφορίας

Β. Δρεπανού – Μαία, Προϊσταμένη

Σ. Νεοφύτου –Μαία, Προϊσταμένη

28/07/2020 Εγκυμοσύνη τοκετός και λοχεία προς μία καλύτερη κατανόηση και απενεχοποίηση της μεταβαλλόμενης συναισθηματικής κατάστασης της νέας μητέρας

ΔP. Π. Γιαννούλη – Ψυχολόγος, Ψυχολογικό Εργαστήριο Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη διαδικτυακά 19:00 – 20:00